Tuotteet

VSS Luomuvoima, Säkylä-image

VSS Luomuvoima, Säkylä

  • Tuotekuvaus
  • Lisätietoja
  • Käyttötarkoitus
  • Käyttöohje

Nestemäinen lannoite, jonka kuiva-ainepitoisuus on noin 5 %. Lannoite syntyy Säkylän VSS Biopowerin biokaasulaitoksen sivutuotteena. VSS Luomuvoima lannoite soveltuu nimensä mukaisesti myös luomutuotantoon.

Lannoitteen levitykseen soveltuu lietelannan levitykseen käytettävä kalusto.

Sisältää (tuorepainosta)
Kokonaistyppi 4–9 kg/m3
Kokonaisfosfori 0,2–1 kg/m3
Kokonaiskalium 0,5–1 kg/m3

Lannoitteen tuoteseloste:
VSS-Luomuvoima >>

Kategoria Kierrätyslannoitteet
Alakategoria Säkylä

Tuote soveltuu sellaisenaan käytettäväksi maanparannusaineena ja ravinnelisänä peltokäyttöön. Tuote soveltuu luonnonmukaiseen tuotantoon.

Huomioi nitraattiasetuksen (1250/2014) ja maatalouden ympäristökorvausjärjestelmän rajoitukset levitykseen. Typpilannoitteita ei saa levittää lumipeitteiseen tai routaantuneeseen eikä veden kyllästämään maahan. Valmistetta ei saa levittää 30.10.–1.4. välisenä aikana. Huomioi 21 vrk varoaika rehunteossa ja laidunnuksessa. Lannoitevalmiste on pyrittävä multaamaan tai kyntämään välittömästi levityksen jälkeen, jotta ravinteiden haihtuminen saadaan estettyä. Syksyllä levitetty orgaaninen lannoite on aina välittömästi, viimeistään vuorokauden kuluessa, mullattava tai pelto kynnettävä. Fosforintasausmahdollisuus ja sen hyödyntäminen on käytettävissä ympäristötukiehtojen mukaisesti.