Artikkelit

|

Uusia kierrätysravinteita maatalouden käyttöön Mikkelin alueella

Mikkeliläisen BioSairila Oy:n valmistamaa uutta lannoitetta on saatavana maatalouden käyttöön 1.9. alkaen. Kierrätysravinteista valmistetun Moniravinne-tuotteen myynnistä vastaa Kiertoravinne Oy. Kierrätysravinteiden kysyntä on maataloudessa jatkuvassa kasvussa.
Orgaaniset kierrätysravinteet säästävät neitseellisiä luonnonvaroja ja parantavat sekä
viljelysmaan kasvukuntoa että maatalouden kannattavuutta.

Kiertoravinne Oy ja BioSairila Oy ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta 1.9.2024. Kiertoravinne välittää BioSairilan Mikkelissä valmistaman nestemäisen Moniravinne-tuotteen maatalouden hyötykäyttöön. Moniravinne-tuote on peltoviljelykäyttöön hyväksytty orgaaninen lannoitevalmiste, joka levitetään lietelannan
levityskalustolla ja varastoidaan lietealtaassa.

− On mahtavaa päästä yhteistyössä BioSairilan kanssa tuomaan maatalouden käyttöön uusi, ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan kilpailukykyinen lannoite. Samalla vahvistamme paikallista ravinteiden kierrätystä alueen maatalousyrittäjien kanssa, iloitsee Kiertoravinteen toimitusjohtaja Jenni Ylikahri.

BioSairila Oy:n toimitusjohtaja Mikko Liukkonen on tyytyväinen lannoitevalmisteyhteistyön alkamiseen Kiertoravinne Oy:n kanssa.

− On hienoa, että koko biokaasun tuotantoprosessi toimii alusta loppuun asti Mikkelin alueella.
Tuotannon raaka-aineet tulevat tältä seudulta, ja lopputuotteet, eli biokaasu ja lannoitevalmisteet, jaellaan myös paikallisesti.

Biolan Groupiin kuuluva Kiertoravinne Oy välittää biokaasulaitosten sivuvirtoina syntyviä ravinnetuotteita
valtakunnallisesti maa- ja metsätalouden käyttöön. Kiertoravinteen laitosverkostossa on nyt yhteensä 10 biokaasulaitosta eripuolilla Suomea. Mikkelin lisäksi laitoksia on Honkajoella, Huittisissa, Vehmaalla, Turussa, Lohjalla, Riihimäellä, Kouvolassa, Kuopiossa ja Oulussa.


Orgaanisten kierrätysravinteiden avulla satovarmuutta ja kannattavuutta

Paikallisia kierrätysravinteita hyödyntämällä on mahdollista säästää merkittävästi
lannoituskustannuksissa ja näin vakauttaa tilan kannattavuus. Kasvinviljelyn kannattavuuden kulmakivi on toimivan maaperän mahdollistama hyvä satotaso. Orgaanisten kierrätysravinteiden käyttö lisää orgaanista ainesta maaperään, mikä tukee vahvasti maaperän toimintakykyä lisäämällä viljelysmaan multavuutta ja parantamalla maaperän rakennetta.

− Meille on tärkeää tarjota ratkaisuja, joilla kasvattaminen on kestävää. Haluamme ratkaista yhdessä asiakkaidemme kanssa maatalouden kannattavuushaasteita ja samalla edistämme ravinteiden kierrätystä. Kiertoravinteen keskeisenä ajatuksena on neitseellisten luonnonvarojen korvaaminen laadukkailla kierrätetyillä raaka-aineilla, päättää Jenni Ylikahri.

Lisätietoja
Jenni Ylikahri
Kiertoravinne Oy:n toimitusjohtaja
puh. 0400 350 007
jenni.ylikahri@kiertoravinne.fi
www.kiertoravinne.fi

Mikko Liukkonen
BioSairila Oy:n toimitusjohtaja
puh. 044 735 3862
mikko.liukkonen@metsasairila.fi
www.biosairila.fi