Tuotteet

Gasum Peltotyppi-image

Gasum Peltotyppi

  • Tuotekuvaus
  • Lisätietoja
  • Käyttöohje
  • Myyjä & Hinta

Nestemäinen typpipitoinen kierrätyslannoite, jonka kuiva-aine noin 1 %. Tuotteessa alhainen fosforipitoisuus. Gasum Peltotyppi -lannoitteen levitykseen soveltuu lietelannan levitykseen käytettävä kalusto. 

Lannoite syntyy osana biokaasun tuotantoa Huittisten, Kuopion, Oulun ja Riihimäen biokaasulaitoksilla.

Tuote soveltuu sellaisenaan käytettäväksi orgaanisena maanparannusaineena, sekä ravinnelisänä peltokäyttöön mm. kasvatettaessa viljaa, sokerijuurikasta, tärkkelysperunaa tai öljykasveja.  

Tuotteen tarkemmat käyttöohjeet sekä käytön rajoitteet tuoteselosteessa.  

Sisältää (tuorepainosta)
Kokonaistyppi 4–8 kg/m3
Kokonaisfosfori 0,1–0,5 kg/m3
Kokonaiskalium 0,5–1 kg/m3

Tuoteseloste (pdf):
Sisältää (tuorepainosta)
Kokonaistyppi 4–8 kg/m3
Kokonaisfosfori 0,1–0,5 kg/m3
Kokonaiskalium 0,5–1 kg/m3

Tuoteseloste (pdf):
Peltotyppi, Huittinen, Q2/24 »

Aiemmat tuoteselosteet (pdf):

Kategoria Kierrätyslannoitteet
Alakategoria Huittinen
Huomioi nitraattiasetuksen (1250/2014) ja maatalouden ympäristökorvausjärjestelmän rajoitukset levitykseen. Valmisteen käyttö on sallittua vain sellaisella viljelymaalla, jonka raskasmetallipitoisuudet eivät ylitä taulukossa 1 esitettyjä enimmäispitoisuuksia (taulukon löydät laitoskohtaisesta tuoteselosteesta). Ennen tuotteen käyttöä tulee viljelijän tarvittaessa määrittää viljelymaan raskasmetallipitoisuudet sellaisilta lohkoilta, jolle käsiteltyä puhdistamolietettä levitetään, jos on aihetta epäillä, että suurimmat raskasmetallipitoisuudet voivat ylittyä.
 
Typpilannoitteita ei saa levittää lumipeitteiseen tai routaantuneeseen eikä veden kyllästämään maahan. Valmistetta ei saa levittää 30.10.–1.4. välisenä aikana. Lannoitevalmiste on pyrittävä multaamaan tai kyntämään välittömästi levityksen jälkeen, jotta ravinteiden haihtuminen saadaan estettyä. Syksyllä levitetty orgaaninen lannoite on aina välittömästi, viimeistään vuorokauden kuluessa, mullattava tai pelto kynnettävä. Fosforintasausmahdollisuus ja sen hyödyntäminen on käytettävissä ympäristötukiehtojen mukaisesti.

Kaisa Vuorinen
Tuotepäällikkö, Kierrätyslannoitteet
Puh. 040 626 1712
kaisa.vuorinen@kiertoravinne.fi

Tuotteen hinta biokaasulaitokselta tilalle toimitettuna (alv. 0%)
0-50km etäisyydelle 2€/t
50+km etäisyydelle 2€/t + rahtilisä 1,4€/t/10km

hinnasto (pdf)