Artikkelit

traktori ja lietevaunu peltotiellä

|

Uusi palvelumme varmistaa lannoitteiden saatavuuden ja pienentää viljelijän riskejä


Tuomme markkinoille uudenlaisen palvelun lannoitteiden ostamiseen ja toimittamiseen. Lannoitteiden toimituspalvelulla viljelijälle varmistetaan lannoitteen saatavuus ja kiinnitetään hinta kahden tai kolmen vuoden ajanjaksolle.

– Haluamme ratkaista yhdessä asiakkaidemme kanssa maatalouden kannattavuushaasteita ja samalla edistämme ravinteiden kierrätystä, kertoo Kiertoravinteen liiketoimintajohtaja Jenni Ylikahri. Tarjoamamme uusi lannoitteiden toimituspalvelu vähentää viljelijän liiketoimintariskejä.

”LaTo” eli lannoitteiden toimituspalvelu on nestemäisen lannoitteen toimitussopimus, jossa viljelijälle varmistetaan lannoitteen saatavuus ja kiinnitetään hinta kahden tai kolmen vuoden ajanjaksolle. Kiertoravinne Oy toimittaa lannoitteen sovittuna ajankohtana asiakkaalle,

− Lannoitteiden toimituspalvelu parantaa jatkuvatoimisen lannoitetuotannon hallintaa ja mahdollistaa myös kuljetusten optimoinnin. Näin edistämme koko toimitusketjun kannattavuutta aina asiakkaalle asti ja samalla vähennämme ympäristövaikutuksia. Näiden hyötyjen myötä pystymme tarjoamaan toimituspalveluun kertatilauksia edullisemmat hinnat, jatkaa Ylikahri.

Kokonaisvaltainen palvelu

Uusi palvelu on kiertotalouteen pohjautuva ravinneratkaisu, jolla samalla säästetään neitseellisiä luonnonvaroja ja parannetaan viljelysmaan kasvukuntoa. Samalla se vakauttaa viljelyn kannattavuutta ja sitä kautta myös helpottaa investointien toteuttamista.

Palvelu on mahdollinen tiloille, joilla on ennestään lieteallas tai jotka ovat valmiita investoimaan lietealtaan rakentamiseen. Kiertoravinteen asiantuntija on tarvittaessa asiakkaan tukena lietealtaan investointisuunnitelman laadinnassa.

– Meiltä on mahdollisuus saada lannoitteen toimitus ja levitys myös kokonaispalveluna. Tällöin viljelijällä ei tarvitse olla lietelannan levityskalustoa, vaan levityksestä vastaa urakoitsija, Jenni Ylikahri avaa.

Kiertotalouteen pohjautuva vaihtoehto

Maataloudessa kierrätyslannoitteet tarjoavat vakautta lannoitetarpeiden täyttämiseen ja kilpailukykyisen sekä ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille lannoitteille. Kun teollisuuden sekä maatalouden ravinnerikkaita sivutuotteita hyödynnetään viljelyssä, saadaan ravinteet kiertoon tehokkaasti ja ekologisesti.

− Meille Biolan Groupissa on tärkeää tarjota kestäviä ratkaisuja suomalaiseen ruoantuotantoon. Kierrätysravinteiden hyödyntäminen on erittäin ajankohtaista ravinneomavaraisuuden, huoltovarmuuden ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Siksi olemme ylpeitä, että pystymme tarjoamaan viljelijöille kustannustehokkaasti kiertotalouteen pohjautuvia ravinneratkaisuja, jotka valmistetaan Suomessa kotimaisista sivuvirroista, päättää Kiertoravinteen liiketoimintajohtaja Jenni Ylikahri.

KoneAgria 2023 palkitsi tänä vuonna Kiertoravinne Oy:n uuden Lannoitteiden toimituspalvelun kunniamaininnalla.

KoneAgria kunniamaininta logo

Lisätietoja:

Lisätietoja: Kiertoravinne Oy:n liiketoimintajohtaja Jenni Ylikahri, puh. 0400 350 007, jenni.ylikahri@kiertoravinne.fi