Artikkelit

|

Kiertoravinteen laitosverkosto laajenee – kierrätyslannoitteita saa nyt Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa

Kierrätysravinteiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa. Orgaaniset kierrätysravinteet säästävät neitseellisiä luonnonvaroja ja parantavat sekä viljelysmaan kasvukuntoa että maatalouden kannattavuutta. Ne edesauttavat myös teollisuuden ympäristötavoitteiden saavuttamista. Biolan Groupiin kuuluva Kiertoravinne Oy toimittaa biokaasulaitosten ja muun teollisuuden sivuvirtoina syntyviä ravinnetuotteita maa- ja metsätalouden sekä teollisuuden käyttöön. 1.1. Kiertoravinne Oy:n hallintaan siirtyivät Gasum Oy:n Kuopion ja Oulun biokaasulaitosten kierrätysravinteiden myynti.

Kierrätysravinteiden hyödyntäminen on erittäin ajankohtaista huoltovarmuuden sekä maatalouden kannattavuuden ja kestävyyden kannalta. Kiertoravinne jatkaa Gasumin kierrätysravinteiden parissa tekemää työtä kehittäen biokaasulaitosten ja teollisuuden sivuvirroista maatalouden ja teollisuuden käyttöön soveltuvia ravinteita, lannoitteita, lisäaineita ja maanparannusaineita.

− Meille on tärkeää tarjota maanviljelijöille lannoittamiseen ja maanparannukseen vaihtoehtoja, jotka edustavat kestävää maataloutta ja tukevat tilojen kannattavuutta. Tulevaisuudessa näemmekin varmasti esimerkiksi sopimusviljelyehdoissa ohjausta kierrätyslannoitteiden käyttöön, uskoo Kiertoravinteen liiketoimintajohtaja Jenni Ylikahri.

Kuopiosta ja Oulusta Kiertoravinne pystyy toimittamaan sekä nestemäistä lannoitetta että multamaisia humustuotteita. Nestemäinen lannoite toimitetaan asiakkaan lietealtaaseen ja levitetään lietelannan levityskalustolla. Multamaisten humustuotteiden levitys onnistuu kuivalannan levityskalustolla. Kuopion valikoimaan kuuluu lisäksi kalkkihumustuote. Siinä kalkin osuus on 20 prosenttia, joten humuslisäyksen ohella sillä hoituu pellon ylläpitokalkitus.

Kiertoravinteen verkostossa on jo aiemmin ollut mukana Gasumin biokaasulaitokset Honkajoella, Huittisissa, Vehmaalla, Turussa, Lohjalla, Riihimäellä ja Kouvolassa.

Uusi lannoitteiden toimituspalvelu vähentää maatalouden riskejä

Kiertoravinne toi syksyllä 2023 markkinoille uudenlaisen konseptin, jolla viljelijälle varmistetaan lannoitteen saatavuus ja kiinteä hinta jopa kolmeksi vuodeksi. LaTo-palvelu, eli lannoitteen toimituspalvelu, mahdollistaa kertatilauksia edullisemman hinnan. Palvelu parantaa jatkuvatoimisen lannoitetuotannon hallintaa ja mahdollistaa myös kuljetusten optimoinnin. Näin koko toimitusketjun kannattavuus paranee aina asiakkaalle asti ja samalla ympäristövaikutukset vähenevät.

− Kiertoravinne on osa Biolan Groupia ja meille tärkeää on tarjota ratkaisuja, joilla kasvattaminen on kestävää. Haluamme ratkaista yhdessä asiakkaidemme kanssa maatalouden kannattavuushaasteita ja samalla edistämme ravinteiden kierrätystä. Kiertoravinteen keskeisenä ajatuksena on neitseellisten luonnonvarojen korvaaminen laadukkailla kierrätetyillä raaka-aineilla, päättää Jenni Ylikahri.


Kuopion ja Oulun lannoitetuotteiden myynnistä vastaa tuotepäällikkö Janne Knuutti, puh. 040 6603417 tai janne.knuutti@kiertoravinne.fi

Tuotteiden tuoteselosteet löytyvät tuotesivultamme.