Artikkelit

|

Lannoitteen toimitussopimus varmistaa lannoitteiden saatavuuden ja pienentää viljelijän riskejä 

Lannoitteiden toimituspalvelulla viljelijälle varmistetaan lannoitteen saatavuus ja kiinnitetään hinta kahden tai kolmen vuoden ajanjaksolle. 

– Haluamme ratkaista yhdessä asiakkaidemme kanssa maatalouden kannattavuushaasteita ja samalla edistämme ravinteiden kierrätystä, kertoo Kiertoravinteen toimitusjohtaja Jenni Ylikahri. Tarjoamamme lannoitteiden toimituspalvelu vähentää viljelijän liiketoimintariskejä. 

”LaTo” eli lannoitteiden toimituspalvelu on nestemäisen lannoitteen toimitussopimus, jossa viljelijälle varmistetaan lannoitteen saatavuus ja kiinnitetään hinta kahden tai kolmen vuoden ajanjaksolle. Kiertoravinne Oy toimittaa lannoitteen sovittuna ajankohtana asiakkaalle. 

− Lannoitteiden toimituspalvelu parantaa jatkuvatoimisen lannoitetuotannon hallintaa ja mahdollistaa myös kuljetusten optimoinnin. Näin edistämme koko toimitusketjun kannattavuutta aina asiakkaalle asti ja samalla vähennämme ympäristövaikutuksia. Näiden hyötyjen myötä pystymme tarjoamaan toimituspalvelulle kertatilauksia edullisemmat hinnat, jatkaa Ylikahri. 

Kokonaisvaltainen palvelu 

Palvelu on kiertotalouteen pohjautuva ravinneratkaisu, jolla samalla säästetään neitseellisiä luonnonvaroja ja parannetaan viljelysmaan kasvukuntoa. Samalla se vakauttaa viljelyn kannattavuutta ja helpottaa investointien toteuttamista. 

Palvelu on mahdollinen tiloille, joilla on ennestään lieteallas tai jotka ovat valmiita investoimaan lietealtaan rakentamiseen. Kiertoravinteen asiantuntija on tarvittaessa asiakkaan tukena lietealtaan investointisuunnitelman laadinnassa. 

– Meiltä on mahdollisuus saada lannoitteen toimitus ja levitys myös kokonaispalveluna. Tällöin viljelijällä ei tarvitse olla omaa lietelannan levityskalustoa, vaan levityksestä vastaa urakoitsija, Jenni Ylikahri avaa. 

Kiertotalouteen pohjautuva vaihtoehto 

Kierrätyslannoitteet tarjoavat maataloudessa vakautta lannoitetarpeiden täyttämiseen ja kilpailukykyisen sekä ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille lannoitteille. Kun teollisuuden sekä maatalouden ravinnerikkaita sivutuotteita hyödynnetään viljelyssä, saadaan ravinteet kiertoon tehokkaasti ja ekologisesti. 

− Meille Biolan Groupissa on tärkeää tarjota kestäviä ratkaisuja suomalaiseen ruoantuotantoon. Kierrätysravinteiden hyödyntäminen on ajankohtaista ravinneomavaraisuuden, huoltovarmuuden ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Siksi olemme ylpeitä, että pystymme tarjoamaan viljelijöille kustannustehokkaasti kiertotalouteen pohjautuvia ravinneratkaisuja, jotka valmistetaan Suomessa kotimaisista sivuvirroista, päättää Kiertoravinteen toimitusjohtaja Jenni Ylikahri. 

Kysy lisää myyjiltämme:

Kaisa Vuorinen
Tuotepäällikkö, Kierrätyslannoitteet
Huittinen, Riihimäki, Lohja
Puh. 040 626 1712
kaisa.vuorinen@kiertoravinne.fi

Janne Knuutti
Tuotepäällikkö, Kierrätyslannoitteet
Oulu, Kuopio, Honkajoki, Kouvola
Puh. 040 660 3417
janne.knuutti@kiertoravinne.fi